Pallontallaajat.net
Valikko

Matkaajan Muistilista

Ranta

Kun puhutaan matkailusta ulkomaille, niin mikä on ensimmäinen asia joka tulee mieleen? Kauniit aurinkoiset rannat joissa rentoutua? Kuuluisat turisti kohteet missä vierailla ystävien, perheen tai parinsa kanssa? Pitkät päivät kaupungeissa tai nähtävyys kohteissa pyörien?

Mutta yksi asia kuitenkin pysyy aivan samana kohteesta huolimatta joka matkalla. Eihän oikein voida matkustaa minnekään ilman uskollista matkalaukkuatai pari. Jo pelkästään matkustaessa Tallinnaan laivalla tai lentokoneella niin täytyyhän muistaa ottaa vaihtovaatteita ja hygienia kamppeet mukaan passin ja lompakon lisäksi.

Tärkeintä on kuitenkin aina tarkistaa mikä ilma on kyseissä kohteessa. Turkin tai Egyptin ilmasto tilannetta on ehkä vähän vaikeaa tarkistaa, että siellä on varmana vain aurinkoista ja kuumaa. Tämän takia onkin ihan hyvä ottaa edes yhden parit vaatteita kuumaa tai kylmää ilmastoa varten. Kunhan ei kanna turhaan mukaan toppa takkia ja- housuja. Takki ja sateenvarjo suojaa yllättävän hyvin sateilta kunhan ei ole suunnitellut luonto vaellusta sateiseen päivään vahingossa. Mutta silloin kuitenkin aina kannattaa olla sateen varalle pakattuja kamppeita ja pitkät vaatteet mukana ellei oikeasti ole hyvin kuuma päivä matkakohteessa. Muuten voi tulla reissusta ikävä kokemus jo päästessäsi takaisin kotiin.

Omat eväät ja juomapullo on myös hyvä ottaa mukaan etenkin pitkille matkoille. Joskus vaan saattaa tulla tilanne, kun iskee jano tai nälkä eikä kauppaa tai edes ruokakoppia ole lähettyvilläkään, teidän joutuen yrittää lähteä patikoimaan johonkin suuntaan nenä kiinni puhelimen Google Maps:iin. Toivoen löytävänne mitä tarvitsette. Joskus ei ole edes sitä tilannetta jossa pääset lähtemään etsimään niitä jos satut olemaan vaikka jossain julkisen liikenteen kyydissä kutenbussin, matkaamassa kohti päämääräänne johon on vielä pitkäkin matka ettekä tiedä milloin tulisi seuraavaa viemään teitä samaan kohteeseen.

Ja niistä puheenollen jos matkustat maahan jossa juokseva vesi ei ole ylellisyys niin suosittelen vahvasti kantamaan nenäliinoja tai kosteuspyyhkeitä aina mukana. Oikeastaan suosittelen kantamaan niitä mukana ihan vaan yleisestikin niitä aina, kun matkustat. Aina ei ole tarjolla vessa paperia edes paikoissa joissa olisi voinut uskoa niiden löytyvän. Ja kosteuspyyhkeet on yllättävän käteviä eri tilanteisiin esimerkiksi olette juuri syönyt jotain, joka jätti näpit likaisit tai rasvaisiksi eikä ole käsipaperia tarjolla missään. Tai olette juuri saapuneet pitkän reissun jälkeen mukavaan ravintolaan syömään ja sormet tuntuu jotenkin ei puhtailta. Antaen vahvan tahdon pestä ne, ennen kuin kosket ruokaan.

Toinen ihan kätevä asia kantaa mukana on pieni vihko ja kynä tai jos olet nykymaailman ihmisiä ja käytät puhelimen muistio sovellusta, niin niitä on ihan hyvä käyttää kirjaamaan ylös vaikka hotellin koti osoite, huone numero, milloin on aamiaistarjoilut siellä ja bussi numeroita, jotka kulkevat kohteenne ja hotellinne välillä. Sille löytyy hyvin paljona käyttöä, se vaan on kiinni käyttäjästä mihin te käytätte sitä vai pidättekö nämä tiedot muistissanne. Kynä vaikka aika harvoin, on myös ihan avulias pieni kaveri eri tilanteisiin. Ne vain on aika harvinaisia niin ellei ihminen itse tykkää kantaa kynää tai pari mukana niin se ei ole asia, joka välttämättä on kannattavaa. Se on enemmän vain pieni matka kaveri kuin mitään muuta ellet ole joka käyttää sitä oikeastikin.

Tästä ehkä kaikki ei ole ihan samaa mieltä, jotkut kuitenkin nauttii enemmän elämästä mitä vähemmän pitää käyttää teknologiaa, mutta matkalaturi, usb-piuha puhelimelle ja puhelinlaturi on ihan hyvä kantaa mukana myös. Puhelimen avulla pystyt niin helposti etsimään erilaisia kohteita ja aikatauluja, että tietoja niistä. Jos vaikka kohde jonne halusitte mennä onkin kiinni niin voitte ottaa helpolla selvää netin kautta miksi ja kuinka pitkäksi aikaa jos se vaikka onkin vain muutaman päivän kiinni. Tai jos haluatte löytää jonkun hyvän ravintolan minne mennä syömään niin ei tarvitse pyöriä koko päivää kaupungin ympäri vaan katsoa taas puhelimella mikä olisi hyvä paikka mennä syömään. Jopa matkakohteetkin löytyy helpolla jos vaikka paikallinen silkkitehdas josta ette tiennyt aikaisemmin on paikka minne haluaisitte mennä käymään. Vaikka kuinka jotkut ihmiset tuhahtavat ja nauravat kuinka ihmiset ovat riippuvaisia teknologiasta niin se ei ota pois sitä kuinka hyödyllinen se oikeasti on. Se vaan vaatii sen extra hinnan siihen ja vaivan, että netti toimii ulkomailla. Mutta voin sanoa sen olevan suuresti sen arvoinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *